Safari

Tänään ihan normisafari. Paitsi mukavampi. Se on tietenkin niin paljon kiinni asiakkaista, koska hehän ovat aina pääosassa. Tällä kertaa asiakkaita oli vain 6, joten sain vetää koko setin alusta loppuun omin voimin.

Päivä meni näin. Yhdeksän aikaan vedet kiehumaan kaakaota varten. Kaakao on joka safarin välipalaeväs täällä. Sitten ylös (kelkkavarikko on tuolla ylempänä rinteessä noin 500 m päässä) autolla ja kelkat jonoon pihalle. Takaisin alas perusleiriin ja 400 m kävely lauttarantaan asiakkaita vastaan. Suurin osa tulee bussilla Tromsöstä vastarannalle ja sitten lautalla yli (Breivikeidet-Svensby).

Lautalta saapui 4 henkinen Etelä-Afrikkalaisperhe ja Hollantilainen pariskunta. Tarjosin heille vaihtoehtona kävelyä rantaa pitkin. Se kelpasi ja kävelimme 400 m laskuvetistä rantaa perusleiriin. Matkalla näimme saukon- ja hirvenjälkiä sekä merimetsoja.

Perusleirissä hyppäsimme pikkubussiin ja hurautimme kelkkavarikolle. Siellä asiakkaat puettiin haalareihin, saappaisiin ja ajohaalareihin sekä kypäriin. Human cannonball. Juu nou.

Sitten ajo-ohjeet ja matkaan. Täälläpäin ajellaan aika rauhassa. Jo senkin takia, että samoilla reiteillä kulkee myös hiihtäjiä, lumikenkäilijöitä, kävelijöitä ja koiravaljakoita. Itse pidän nykyään näistä rauhallisista keikoista. Kaikki asiakkaat eivät aina pidä. Myydessä heille on kuitenkin kerrottu, että täällä ei ajeta enduroa. No on tuolla pari pätkää, missä saa vähän irrotella.

Taukoja pidellään ja kuvia otetaan paljon. Ja mikäs se on otellessa kun ympärillä kohoaa 1,5km vuorien huippuja ja taustalla siintää avoin meri.

Safarin lopuksi perusleirin ravintolassa syödään kalakeitot ja sieltä sitten kävellään lauttarantaan, josta asiakkaat seilaavat bussille ja takaisin Tromsöön. Meikä vetänee siis tämän talven aikana noin 100 x kalakeiton. En pyydä reseptiä. Aikaa tällaiseen päivään menee suunnilleen 6 tuntia.

For english translation you have to wait til Xmas. Sorry.

Vastaa