Viileetä eli cool!

Aiemmat testailut antoivat ymmärtää, että metkuiluauton sisälämpötilan saisi pattereilla 15-20 astetta ulkolämpötilaa lämpimämmäksi. Aamulla oli tähän asti kylmin keli ja iloinen yllätys oli peräti 23,8 astetta. Eli tuolla kaavalla mahdollinen -20 celsiusta pitäisi sisätilat vielä plussan puolella. Ei huono. Ilmeisesti pitempiaikainen lämmittäminen on lämmittänyt sekä rakenteita että sisäkamppeita, jolloin peruslämpö pysyy helpommin korkeampana. Viime talvena Kilpparilla Mossen kanssa herättiin autossa viileähköön ilmaan ja Mossen juomakuppi olikin läpijäässä. 10 cm. Ulkona oli silloin -27.

Earlier experiences has shown that temperature inside campervan gets with radiators about 15-20 degrees celsius warmer then outside temp. This morning was coldest so far and a pleasant surprise was 23,8 degrees warmer than outside. So if it gets to -20 we would still have it over freezing point inside the van. Cool. Obviously longer period of heating has heated the the structure and all the gear so that the inside temp stays higher. Last winter we woke up with Mosse inside the van and it felt a bit cold. Mosse’s water had frozen. 10 cm. It was -27 ouside then.

Vastaa