Norjaan/to Norway

Lähden huomenna Norjan Lyngeniin, jossa työskentelen kelkka-, lumikenkä- revontuli- ja minätahansaoppaana. Paluu huhtikuussa. Kerran kuussa olisi tavoite käväistä kotona Kittilässä jos sattuu pitempiä vapaita.

Pyrin kirjoittamaan joka päivä jotakin. Jos ei muuta, niin vaikka säätiedot. Kittilässä nyt -20, Lyngenissä -5.

Aamusta käymme Mossen kanssa Muoniossa eläinlääkärillä ja siellä Mossen nahan alle sujautetaan kemiallinen kastrointi. Sellainen pikkupilleri, joka sitten pitäisi rauhoittaa koiraa seuraavan 6 kuukauden ajan. Saas nähdä.

Jengi hiihtelee läpi Grönlantien ja Etelämantereiden ja asuu teltassa. Vähän liian karua minusta. Asumme matkailuautossa työnantajan karavaaniparkissa. Lämmitys enimmäkseen pattereilla. Käytännössä sisätilat saa parikymmentä astetta ulkolämpötilaa lämpimämmäksi. Ny aamulla kun Könkäällä oli -22, niin auton sisällä oli -0,5 celsiusta. Eli melkein plussan puolella. Hymiö.

Tomorrow I will head to Lyngen Norway to work as a winter guide for next 4 months. I will try to visit home once a month, if I can collect a few days off.

I will try to post something on daily bases. At least some weather data. Now it’s -20 at Kittilä and -5 in Lyngen.

In the morning I’ll take Mosse to vet so that he will get a pill for chemical castration. To cool him down a bit. We’ll see.

Folks are skiing through Greenland and Antarctis and they live in tents. Pretty harsh. We shall live in a campervan which is parked at my employers caravanpark. With electric heaters the temp inside will be about 20 degrees celsius higher than outside. This morning in Finnish Lapland it was -22 and inside the campervan it was -0,5 which is almost above freezing. Smilie.