Buss

Nonni. Tänään oli vapaata, koska pitää käydä verotoimistossa. Reitti Tromsöön on siis tästä Svensbyn laiturilta lautalla yli vuonon ja sitten noin 50km Tromsöön. Ei mennyt niin kuin Tromsössä. Sain vinkin, että kannattaa mennä ensin lautalla yli ja hypätä bussiin vasta toisella puolella. Nerokasta. Lautalta lähtiessä kuitenkin jalankulkijat poistuvat viimeisenä. Siitä sitten rantaan. Rannassa on yksi bussi. Turistisellainen. Kysyn kuskilta, mistä normibussit lähtevät. Ei tiennyt. Lähdin kävelemään. Ei ketään missään. Varsinkaan busseja.

Jumpe. Ajattelin. Pitääkö lähteä samalla lautalla takaisin perusleiriin? Kävelen kohti lauttaa, niin tämä turistibussi tulee vastaan. Kuski avaa ikkunan ja kysyy tarvitsenko kyytiä. Tarvitsen! Mahtavaa. Lähdemme ajelemaan ja höpöttelemme niitä näitä. Vartin ajon jälkeen kuskin puhelin soi. Shit, sanoo hän. Pitää mennä takaisin. En valita. Ennen kuin tuon bussin saa käännettyä, niin pitää tosin ajaa vielä 10 minuuttia kohti Tromsöä. Onneksi on internet. Muutan verotoimistoajan kännykällä perjantaiksi, koska tälle päivälle ei ollut enää vapaita aikoja.

Mukava päivä kuitenkin. Takaisin hinta oli 110NOK. Ihan kohtuullinen. Bussi menee siis aamulla kerran Tromsöön ja iltapäivällä kerran takaisin. Lyngeniin.

Vastaa